by Institute of Entrepreneurship Development iED

Παγωτατζής

Οι παγωτατζήδες βράζανε το γάλα και προσθέτανε ζάχαρη, αυγά, κακάο ή βανίλια, ανάλογα με τη γεύση που θέλανε να φτιάξουν. Όταν έβραζε το μείγμα, το κατέβαζαν από τη φωτιά και το τοποθετούσαν σε ένα μεταλλικό κάδο, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι. Στο κενό που υπήρχε ανάμεσα στο ξύλινο βαρέλι και στον κάδο, έβαζαν πάγο και συνέχιζαν να ανακατεύουν το μείγμα μέχρι να πήξει.

Φορτώνανε το βαρέλι στο καρότσι, και με μια ειδική μεταλλική κουτάλα και τα χωνάκια ξεκινούσαν τη δουλειά τους. Κατά διαστήματα έριχναν κομμάτια πάγου εξωτερικά για να μη λιώσει το παγωτό.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Τελευταία Νέα

Εκπαίδευση Resilient Responders με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας 

Στις 8 Δεκεμβρίου 2025, στο JOIST Innovation Park, πραγματοποιήθηκε μια δυναμική και ιδιαίτερα βιωματική εκπαίδευση στο πλαίσιο του έργου Resilient Responders, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας. Την εκπαίδευση υλοποίησε...

Εργασία: Μετατρέψτε το Bιογραφικό σας σε...

Μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία δεν προϋποθέτει μόνο τη συνεχή προσπάθεια για εύρεση μιας αξιόλογης θέσης εργασίας αλλά εμπεριέχει και τη συνεχή προσπάθεια για προσωπική...

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την Περιγεννητική Έμφυλη Βία στη Λάρισα:...

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της περιγεννητικής έμφυλης βίας» πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στο JOIST Innovation Park, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2025,...

Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: Η Γυναικεία Οπτική...

«Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας· είναι μέρος της επιτυχίας.» Arianna Huffington, Ελληνο-αμερικανίδα επιχειρηματίας.«Η αυτοπεποίθηση χτίζεται παίρνοντας ρίσκα και μαθαίνοντας πώς...

SMARTMED: Φέρνοντας την Έξυπνη, Βιώσιμη και...

Info Day – 12 Νοεμβρίου 2025 | Ώρα εναρξης 10:00 | JOIST Innovation Park, Λάρισα Στις 12 Νοεμβρίου 2025, το JOIST Innovation Park στη Λάρισα...